Laatste Nieuws

Oktober 2023

Moana bezocht het Walk On project in Uganda om te zien hoe het ging met de kinderen, om te helpen, en om te adviseren. Overigens, ze bekostigde het bezoek zelf.

Een groep van onze studenten voor het Walk On House dat we huren in Kampala. Hier wonen er 20, in de vakantie rond de 40.

Tijd voor huiswerk in het Walk On House.

Drie studenten die net begonnen zijn aan de Makarere University in Kampala. We zoeken nog naar duurzame ondersteuning voor deze drie. Anuol heeft betaald voor het lopende semester.

Kuot geeft uitleg aan kinderen die naar de St. Joseph Primary School in Kampala gaan. Walk On ondersteunt daar 19 kinderen.

Moana and Kuot in gesprek met onze studenten aan de Model Seconday School in Adjumani, Noord Uganda.

Financiële update

Hierboven kunt u zien waaraan het geld voor het project in Uganda besteed is in 2022. Het project is de laatste jaren rap duurder geworden: o.a. doordat kinderen meer kosten als ze ouder worden, en van de lagere naar de middelbare school gaan, maar ook door de inflatie, hoge voedselprijzen in het bijzonder. Voor 2023 komen we rond de 30.000 EUR tekort. We kunnen dat deels betalen uit onze reserves, maar als we niet snel meer steun krijgen, zullen we onze steun aan een deel van de kinderen moeten stoppen.

Augustus 2023

Op 4 augustus was de afstudeerceremonie van Mayen, onze eerste student die de universiteit heeft afgerond. Mayen studeerde rechten. Hij hoopt nu nog een praktijkjaar te kunnen doen, zodat hij ook daadwerkelijk als advocaat kan optreden bij rechtszaken.

Mayen, gekleed voor de afstudeerceremonie. Links van Mayen staat Madeng, zijn broer die op de middelbare school zit, en rechts Anoul, de medeoprichter van Walk On waar ons verhaal mee begon.

Mayen en zijn moeder.

Juli 2023

In Juli zijn de ouderdagen. Kuot bezoekt dan zoveel mogelijk scholen waar Walk On kinderen heeft.

Walk On sponsort 18 kids op de St. Joseph Primary School. Een derde van onze kinderen gaat daar naar school.

Jok is de enige van onze 58 kids die naar Hilton Highschool gaat. Vanwege z'n goede resultaten werd hij gevraagd of hij daar naar toe wilde. Dankzij Walk On is dat mogelijk.

9 July 2023

Kuot bezocht de St. Kizito middelbare school vandaag. Daar vierde de Zuid-Sudanese onafhankelijkheidsdag. Hopelijk kunnen ze deze dag spoedig in Zuid-Sudan vieren.

Walk on scholieren voor St. Kizito met de Zuid-Sudanese vlag.